banner

Sammenbruddet av FTX ble utløst av Binance, hevdet investor Kevin O’Leary på en høring i USAs senatkomité den 14. desember om kryptobørsens sammenbrudd. O’Leary, som var en betalt talsperson for FTX, ga detaljer om samtaler med Sam Bankman-Fried dagene før FTX begjærte seg konkurs.

O’Learys vitnesbyrd

Under sitt vitnesbyrd sa O’Leary at han hadde spurt SBF om hvordan kundemidler ble brukt de siste 24 månedene og ble fortalt at nesten 3 milliarder dollar ble brukt til å kjøpe tilbake aksjer i FTX eid av Binance.

På spørsmål fra senator Patrick Toomey hvorfor FTX mislyktes, svarte O’Leary: “Jeg har en mening. Jeg har ikke postene,” før han avslørte sitt syn på at sjefene for Binance og FTX var i krig.

Hans mening

O’Leary sa at regulering var kjernen i den stille krigen mellom lederne av de to kryptobørsene. Som eiere av nesten 20 % eierandel i FTX, måtte Binance og Changpeng “CZ” Zhao overholde regulatorenes forespørsler og samsvarsstandarder i forskjellige jurisdiksjoner.

“Tilsynelatende, ifølge Sam Bankman-Fried, ville ikke CZ etterkomme regulatorers forespørsler i forskjellige jurisdiksjoner om å gi dataene som ville klare dem [FTX] for en lisens […] Det eneste alternativet ledelsen og Sam Bankman-Fried hadde var å kjøpe ham ut til en ekstraordinær verdi nær 32 milliarder dollar.”

Aksjekjøpene skadet FTXs balanse, sa O’Leary, og Zhaos beslutning om å avvikle Binances FTX-token (FTT)-beholdning i begynnelsen av november, med henvisning til «nylige avsløringer som har kommet frem» og «risikostyring etter exit» grunner, var ment å presse ned tokens pris. O’Leary uttalte:

“Etter mitt syn, min personlige mening, var disse to […] i et uregulert marked […] med denne utrolige virksomheten når det gjelder vekst i krig med hverandre, og den ene satte den andre ut av drift, med vilje . Nå, kanskje det ikke er noe galt med det, kanskje det ikke er noe galt med kjærlighet og krig, men Binance er et massivt uregulert globalt monopol nå, og de satte FTX ut av drift.”

Uttalelse om regulering

O’Leary uttalte seg også til fordel for et regulatorisk rammeverk for kryptovaluta under sin tale:

“Denne gryende industrien slår ut flokken sin. Gå eller borte er uerfarne eller inkompetente ledere, svake forretningsmodeller og useriøse uregulerte operatører. Forhåpentligvis vil disse høyt publiserte arrangementene sette fornyet fokus på implementering av nasjonal regulering som har vært stoppet i årevis.

Andre jurisdiksjoner har allerede implementert slike retningslinjer og tiltrekker seg nå både investeringskapital og høyt kvalifisert talent. I USA faller vi bak og mister vår lederposisjon.» O’Leary ble betalt nesten 15 millioner dollar for sin tjeneste som talsperson for FTX. Han tapte angivelig over 10 millioner dollar i tokens holdt på FTX på grunn av kollapsen.

banner
crypto & nft lover

Johnathan DoeCoin

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar.

Follow Me

Top Selling Multipurpose WP Theme

Newsletter

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

banner

Leave a Comment