banner

Etter diskusjonen som fant sted under det 151. Ethereum Core Developers Meeting 8. desember, er Shanghai-hardfork foreløpig satt til mars 2023 av Ethereums kjerneutviklere. I tillegg er oppgraderingen til Ethereum Improvement Protocol (EIP) 4844, som vil bringe proto-danksharding til nettverket, planlagt utplassert i enten mai eller juni 2023.

Tilgjengelighet av stETH

Til tross for at den etterlengtede proof-of-stake Merge-oppdateringen endelig ble tatt i bruk den 15. september, er staked Ether (stETH) fortsatt ikke tilgjengelig andre steder enn Ethereum Beacon Chain. Siden tokenet ble generert ved hjelp av den desentraliserte finansprotokollen Lido, er det for tiden rundt 3,5 millioner av dem i omløp, noe som tilsvarer 4,48 milliarder dollar.

Etter Shanghai-oppgraderingen vil brukere av stETH kunne ta ut pengene sine samt eventuelle innsatsinsentiver de har tjent ved å bekrefte nettverkstransaksjoner og bidra til å sikre nettverket. Ethereum Foundation hevder at disse modifikasjonene ble strukturert på den nevnte måten for å “forenkle og optimalisere oppmerksomheten på en jevn overgang til bevis-på-innsats.”

Ny transaksjonsprototype

Etter fullføringen av den harde gaffelen, ønsker utviklerne å ta i bruk en ny data-blob-transaksjonsprototype som de designet; derfor vil oppgraderingen til EIP-4844 finne sted 21. februar 2022. Den nåværende statusen til lag-2-teknologier, slik som optimistiske sammenrullinger, gjør det mulig for Ethereum å lagre beregnings- og nettverksdata utenfor kjeden, noe som øker skalerbarheten med en faktor av ti til hundre.

Dette er en av grunnene til at Ethereum er så populært. Personene som er ansvarlige for utviklingen av Ethereum er av den oppfatning at lagringskapasiteten til sammenrullinger kan utvides med en faktor på hundre hvis store, bærbare bunter som er i stand til å holde data til en lavere kostnad ble inkludert i transaksjoner.

Selv om oppgraderingen vil ha en gunstig effekt på Ethereums transaksjonsgebyrer, som vil bli rimeligere som følge av lavere gasspriser for lag-2-løsninger, vil det ikke bli noen endring i selve Ethereums gasspriser som følge av oppgraderingen.

Vitalik Buterins spådom

Medskaperen av Ethereum, Vitalik Buterin, uttrykte i desember 2017 sin forventning om at brukere til slutt ville være “helt komfortable med å sette eiendelene sine i en ZK [null kunnskap]-sammendrag som kjører en full EVM [Ethereum Virtual Machine].” Buterin advarte om at sampling av sharding og datatilgjengelighet er “komplekse teknologier” som vil kreve en betydelig mengde testing og finjustering før de kan brukes.

banner
crypto & nft lover

Johnathan DoeCoin

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar.

Follow Me

Top Selling Multipurpose WP Theme

Newsletter

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

banner

Leave a Comment