banner

I følge YCharts, en dataaggregator, selges syv digitale valutafond forvaltet av Grayscale Investments for tiden med en rabatt som varierer fra 34 prosent til 69 prosent under deres netto aktivaverdi (NAV) når dette skrives. Studien holder øye med en rekke kryptovaluta-trustbeholdninger, inkludert Grayscale Bitcoin Trust, Ethereum Trust, Ethereum Classic Trust, Litecoin Trust, Zcash Trust, Horizen Trust, Stellar Lumens Trust og Livepeer Trust.

Rabatt opptil 69 %

Grayscale Stellar Lumens Trust gir den største rabatten til NAV, som er 69 %, mens Grayscale Ethereum Classic Trust gir den laveste rabatten, som er 34 %. Hvert fond overvåker ytelsen til mynten den er dedikert til.

På det tidspunktet denne artikkelen ble skrevet gir den samlede gruppen en rabatt til NAV som i gjennomsnitt er lik femti prosent. Den største beholdningen er Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), som har en verdi på 10,6 milliarder dollar i digitale eiendeler under sin kontroll.

Imidlertid er netto likvidasjonsverdien av aksjene bare 5,59 milliarder dollar; som et resultat er dette ekstremt nær rabattverdien til GBTC. Grayscale Ethereum Trust, som eier totalt 3,75 milliarder dollar i Ether, tilbyr også en rabatt på 50 % på aksjene sine.

Grayscales investeringsbiler sies å handle “over-the-counter” i stedet for å være notert på en børs som de fleste andre investeringsbiler er. Dette skyldes det faktum at SEC ikke har gitt sertifisering for at de skal være ETFer (OTC). Da kryptovalutamarkedet på et tidspunkt gikk gjennom en bullrun, solgte fondene, som GBTC, for en premie på det åpne markedet.

Hvorfor reduksjonen skjedde

Til tross for dette virket det som om en rekke tap hadde fått investorer i investeringsselskapene til å revurdere sine tanker om selskapet. SEC besluttet 29. juni å ikke imøtekomme selskapets forespørsel om å notere GBTC som et børshandlet fond (ETF) fordi selskapets strategi ikke i tilstrekkelig grad demonstrerte hvordan den var «utformet for å forhindre uredelige og manipulerende handlinger og praksiser».

Grayscale svarte på påstandene fra SEC ved å sette i gang et rettslig skritt mot organisasjonen, som fortsatt pågår. Det er mulig at saken vil trekke ut i to år, som uttalt av juridisk leder i selskapet.

For det andre har morselskapet til Grayscale, Digital Currency Group, blitt forfulgt av rykter om insolvens gjennom kryptovinteren. Dette gjelder spesielt etter at morselskapets datterselskap, Genesis Global, suspenderte uttak 16. november på grunn av “enestående markedsuro” forårsaket av stengingen av den urolige kryptovalutabørsen FTX.

Taushetsplikt

Sist men ikke minst, som svar på brukernes forespørsler om en proof-of-reserve revisjon, nekter Grayscale å gi en fullstendig avsløring på kjeden, med henvisning til sikkerhetshensyn som årsak. I stedet sendte den et brev som hevdet å være fra Coinbase Custody og bekreftet verdien av beholdningen. Grayscale er nå ansvarlig for forvaltningen av digitale valutaer som til sammen er verdt 14,7 milliarder dollar i OTC-fond.

banner
crypto & nft lover

Johnathan DoeCoin

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar.

Follow Me

Top Selling Multipurpose WP Theme

Newsletter

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

banner

Leave a Comment