banner

Nigeria har strengt begrenset mengden kontanter som enkeltpersoner og bedrifter har lov til å ta ut fra automater (minibanker) for å fremme sin “kontantløse Nigeria”-strategi og øke bruken av eNaira, den digitale valutaen som utstedes av sentralbanken i Nigeria (CBDC).

Uttakslokk

Central Bank of Nigeria kunngjorde 6. desember at maksimumsbeløpene som kunder kan ta ut fra minibanker på daglig og ukentlig basis vil være begrenset til henholdsvis $45 (20.000 nigerianske naira) og $225 (100.000 naira). Kunngjøringen ble gjort i et rundskriv som ble sendt til finansinstitusjoner.

En person er begrenset til å ta ut $225 (100.000 naira) og et selskap er begrenset til å ta ut $1.125 (500.000 naira) fra en bank hver uke uten å være underlagt et gebyr på minst 5 % av beløpet som blir trukket ut.

Hver dag er det maksimale kontantbeløpet som kan tas ut fra minibanker og salgsterminaler $45 (20 000 naira). Haruna Mustafa, direktøren for banktilsyn, kom med følgende kunngjøring angående det nye regelverket: Kunder bør oppmuntres til å utføre sine bankoperasjoner gjennom alternative kanaler, slik som nettbank, mobilbankapplikasjoner, USSD, kort/salgssteder, og eNaira, blant andre alternativer.

Endringer i lovene

Hvert uttak har sin egen begrensning, men hvis du tar ut $45 fra en minibank og deretter prøver å ta ut kontanter fra en bank samme dag, vil du bli belastet 5 % servicegebyret for minibankuttaket, og bankuttaket vil også telle mot din daglige grense.

Begrensningen på hvor mye penger som kan tas ut hver dag ble økt fra de tidligere nivåene på $338 (150.000 naira) for enkeltpersoner og $1.128 (500.000 naira) for bedrifter.

Siden den først ble gjort tilgjengelig for allmennheten 25. oktober 2021, har et relativt lite antall mennesker tatt i bruk eNaira. I følge en historie fra 26. oktober har Central Bank of Nigeria fortsatt problemer med å overtale landets borgere til å bruke CBDC selv om den har blitt introdusert et helt år etter eNaira. På det tidspunktet ble eNaira bare brukt av en brøkdel av halvparten av én prosent av befolkningen.

Den kontantløse politikken implementert i 2012

Uten bruk av fysisk valuta, postulerte Nigerias “kontantløse” politikk, som ble implementert i 2012, at landets betalingssystem ville bli mer effektivt, kostnadene for banktjenester ville redusere, og landets pengepolitikk ville bli mer effektiv.

Siden 85 prosent av all Naira i omløp ble holdt utenfor banker, kunngjorde Godwin Emefiele, guvernør i den nigerianske sentralbanken, den 26. oktober at banken ville gi ut nye sedler på nytt for å oppmuntre til bruk av digitale betalinger. Dette ble gjort i lys av at banken skulle gi ut nye sedler på nytt.

I følge en CBDC-sporer utviklet av den amerikanske tenketanken Atlantic Council, er Nigeria en av 11 nasjoner som fullt ut har implementert en CBDC. I følge den samme sporeren har ytterligere 15 land etablert eksperimentelle programmer, og India vil bli med i rekken av disse nasjonene innen utgangen av denne måneden.

banner
crypto & nft lover

Johnathan DoeCoin

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar.

Follow Me

Top Selling Multipurpose WP Theme

Newsletter

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

banner

Leave a Comment