banner

Feilen i en kryptovalutautveksling. Etter tilfeller av uredelige transaksjoner som fant sted på plattformen i løpet av helgen, har en rekke brukere og forskere utstedt advarsler til brukere om ikke å bruke FTX-mobilappen eller -nettstedet.

Den 11. november ble rundt 266,3 millioner dollar i FTX overført fra lommebøker knyttet til FTX, som rapportert av Nansen, et selskap som spesialiserer seg på analyser. Ifølge ulike rapporter ble den USA-baserte virksomheten FTX US offer for et tyveri som resulterte i tap på 73,4 millioner dollar.

Martin Lee, en datajournalist for Nansen, hevder at omfanget av det påståtte angrepet ser ut til å ha steget over natten, med nettouttak fra FTX og FTX US på totalt 659 millioner dollar. Det er mulig at denne summen er ansvarlig for en tredjedel av den totale netto utstrømningen fra lommebøkene i løpet av de siste syv dagene.

Den 12. november bekreftet FTX US generaladvokat Ryne Miller at transaksjonene hadde vært uredelige og at selskapet hadde lagt alle gjenværende bitcoin i kjølelager. Ryne Miller opplyste også at selskapet har overført alle gjenværende penger til kjølelager.

Blockchain etterforskningsvirksomheten Elliptic avslørte i et blogginnlegg som ble publisert på deres nettside 12. november at et betydelig antall mynter på Ethereum, BNB Smart Chain og Avalanche hadde blitt spylt ned i toalettet. I følge deres forskning, derimot, antas det at bare rundt 477 millioner dollar av de 663 millioner dollarene som gikk tapt var et resultat av tyveri, og at resten av pengene mest sannsynlig ble holdt i sikkerhet av FTX.

Det faktum at utvekslingen ble kompromittert ble bekreftet av en moderator for FTX Telegram-kanalen, som også advarte brukere mot å bruke det kompromitterte nettstedet. Administrator Rey utstedte en advarsel til fellesskapet, og rådet alle til å unngå å gå til ftx-nettstedet fordi det kan laste ned trojanere.

Noen personer på Twitter har rapportert at FTX-kunder har mottatt SMS-meldinger og e-poster som inviterer dem til å besøke appen og nettstedet. Deretter har appen og nettstedet blitt infisert med en trojaner, som skildrer sammenbruddet og tilsynelatende sikkerhetsbrudd i nesten sanntid.

I en følgende Tweet uttalte Krakens sikkerhetssjef Nick Percoco at selskapet var klar over brukerens identitet, men nektet å dele annen informasjon om situasjonen.

FTX var en av de tre beste kryptovalutabørsene som startet uken, noe som var et godt tegn. Administrerende direktør i Binance, Changpeng Zhao, kunngjorde i begynnelsen av november at børsen ville selge alle sine FTX-tokens på grunn av bekymringer om at selskapet går konkurs og tvilsom praksis fra Alameda Research, som er selskapets søsterselskap. Etter kunngjøringen opplevde FTX et bankløp som det aldri kom seg helt fra.

11. november begjærte den tidligere administrerende direktøren i FTX, Sam Bankman-Fried, konkurs på vegne av FTX, FTX US og Alameda Research.

banner
crypto & nft lover

Johnathan DoeCoin

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar.

Follow Me

Top Selling Multipurpose WP Theme

Newsletter

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

banner

Leave a Comment