banner

En studie av blockchain utført av en Nansen-forsker viste at etter FTX-angrepet ble betydelige mengder Ether og stablecoin trukket ut fra sentraliserte børser.

DeFi og Ethereum

Det er en tråd på Twitter som skisserer den nåværende tilstanden til desentralisert finans (DeFi), med hovedfokus på tilbaketrekking av ETH og stablecoins fra børser. Tråden er laget av Sandra Leow, forskningsanalytiker ved Nansen.

På dette tidspunktet er det mer enn 15 millioner ETH og nesten 4 millioner wETH holdt i henholdsvis Ethereum 2.0-innskuddskontrakten og wETH-innskuddskontrakten.

Jump Trading, et firma som spesialiserer seg på bygging og investering av Web3-infrastruktur, er den tredje største innehaveren av ETH i økosystemet, med en forsyning på over 2 millioner tokens. Dette gjør Jump Trading til den tredje største innehaveren av ETH i økosystemet.

Noen av de største ETH-saldoene kan finnes i lommebøkene til Binance, Kraken, Bitfinex og Gemini, og en betydelig mengde Ether kan også være plassert i Arbitrum lag-2 roll-up broen. Gemini og Bitfinex har begge sine egne lommebøker.

I følge e-posttrådene Leow har utvekslet, er en økning i andelen ETH som er bundet opp i smarte kontrakter en indikasjon på at en større mengde av kryptovalutaen er på vei inn i DeFi-tjenester. Desentraliserte børser, stakekontrakter og depot er noen eksempler på denne typen tjenester.

Angst for utveksling

Brukere som har eiendeler som håndteres av tredjeparts forvaltere, for eksempel sentraliserte utvekslinger, kan ha opplevd økt angst som følge av den uventede nedleggelsen av FTX.

Leow understreket at det ikke alltid er sikkert å ha penger i en utvekslingslommebok, og la til: “Det er en forsterkning for ordtaket, ‘Ikke nøklene dine, ikke myntene dine’, og dette er stadig mer aktuelt i tider som disse.” Leow refererte til ordtaket som sier “Ikke dine nøkler, ikke dine mynter.”

Fordi Jump Trading gjør et uforholdsmessig høyt antall uttak fra børser i forhold til hvor mye penger det setter inn, skiller selskapet seg ut på dashbordet for børsflyt som vedlikeholdes av Nansen. På grunn av selskapets eksponering mot Serum (SRM)-tokens, som brukes i FTX-likviditetshuben, kan Jump Trading ha solgt tokens fra børser som hadde mangel på likviditet, som uttalt av Leow.

Disse tokenene brukes i FTX-likviditetshuben. I løpet av den siste uken har Jump Trading fjernet forskjellige tokens, inkludert ETH, BUSD, USDC, USDT, SNX, HFT, CHZ og CVX, fra en rekke forskjellige børser.

Det har vært en betydelig tilbaketrekking av ETH fra bemerkelsesverdige børser i løpet av den siste uken. Kryptovalutaen Ethereum (ETH) tilsvarende 829 millioner dollar ble overført fra Geminis konto, mens 797 millioner dollar ble overført fra Upbits konto. Coinbase rapporterte et uttak på omtrent $542 millioner verdt av ETH, mens Bitfinex rapporterte et uttak på omtrent $597 millioner verdt av ETH.

Stablecoin utstrømmer

I løpet av forrige uke ble det også tatt en betydelig mengde stablecoins fra børser der de hadde blitt omsatt. Mengden stablecoins som forlot Geminis børs var 294 millioner dollar, mens beløpet som forlot Bitfinex-børsen var 173 millioner dollar. De neste to mest betydningsfulle uttakene av stablecoins kom fra KuCoin (138 millioner dollar) og Coinbase (108 millioner dollar).

Leow ga ytterligere utdypninger om emnet ved å påpeke at utstrømmer av stablecoin ofte er en indikator på inaktive forbrukere og mangel på investeringer i kryptovalutamarkedet:

Det er mulig at setninger som «markedssmitte» og «langvarig negativt marked» gjør handelsmenn mindre interessert i å aktivt engasjere seg i og delta i området.

Nansen har bidratt ved å lage innsiktsfulle prognoser for de store økologiske hendelsene som vil finne sted i 2020. Blockchain-analysevirksomheten kom til denne konklusjonen ved å analysere dataene som er lagret på kjeden. De slo fast at Terra hadde mislyktes i mai 2022.

På lignende måte gjennomførte den en omfattende undersøkelse av feilen til FTX og oppdaget bevis som indikerte at børsen hadde samarbeidet med et kryptovalutahandelsselskap kalt Alameda Research. Sam Bankman-Fried er den som var ansvarlig for å starte begge selskapene og driver dem i dag.

banner
crypto & nft lover

Johnathan DoeCoin

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar.

Follow Me

Top Selling Multipurpose WP Theme

Newsletter

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

banner

Leave a Comment