banner

Tidligere FTX-sjef Sam Bankman-Fried har fått eiendeler som tilhørte ham beslaglagt av nasjonens Financial Crimes Investigation Board, også kjent som MASAK i lokalområdet. Denne handlingen ble iverksatt i kjølvannet av konkursen i selskapet hans.

Hvordan regulatorene reagerte

Etter at Bankman-primær Frieds selskap begjærte seg konkurs, ga det tyrkiske finanstilsynet (MASAK) en uttalelse som oppsummerer foreløpige funn og handlinger mot selskapet. Kunngjøringen inkluderte også trinnene som ble gjort mot selskapet. MASAK-teamet begynte å lansere sine sonder 14. november.

Ifølge det tyrkiske etterforskningsbyrået sikret ikke FTX brukerpenger på riktig måte, underslagte kundepenger gjennom tvilsomme transaksjoner og manipulerte markedstilbud og etterspørsel ved å la forbrukere kjøpe og selge børsnoterte kryptovalutaer som ikke ble støttet av ekte kryptovalutabeholdning. I tillegg er FTX anklaget for å manipulere markedets tilbud og etterspørsel ved å delta i tvilsomme transaksjoner.

Etter etableringen av en vesentlig “kriminell mistanke” basert på de nevnte kriteriene, tok MASAK besittelse av eiendelene som eies av Bankman og Frieds tilknyttede selskaper.

Selv om FTX TR-nettstedet fortsatt er i drift, er alt det gjør nå å gi brukerne et varsel som forklarer hvordan de kan ta ut eventuelle gjenværende penger fra kontoene sine. Gjennom en delt lenke vil brukerne bli bedt om å angi sitt internasjonale bankkontonummer (IBAN) samt det tyrkiske identifikasjonsnummeret som er koblet til deres tyrkiske lira-kontoer.

Hvor vellykket var FTX TR

Ifølge et innlegg laget av børsen på LinkedIn, har kryptovalutabørsen FTX TR samlet mer enn 110 000 medlemmer siden lanseringen av mobilapplikasjonen sin tidligere i 2022. De siste månedene har volumet av månedlige transaksjoner vært mellom 500 millioner og 600 millioner dollar. Selskapet hadde på det tidspunktet totalt 27 ansatte.

I følge informasjonen presentert i rapporten, forsøkte selskapet å overføre FTX TR-penger til bankkontoene til kundene sine.

I løpet av sin tid i FTX TR håndterte en tidligere leder i Binance selskapets globale forretningsekspansjon i Tyrkia, Samveldet av uavhengige stater og EU. Vi kontaktet den tidligere lederen av FTX TR for å finne ut om den lokale avdelingen var klar over de uetiske handelene som hovedfirmaet var involvert i. Vi vil oppdatere denne artikkelen hvis vi får ytterligere informasjon.

Tyrkia var den sjette mest populære nasjonen når det gjelder trafikk til FTX-nettstedet, med anslagsvis 187 000 månedlige unike besøkende fra Tyrkia.

Hva den nye administrerende direktøren håper å oppnå

Selskapets nye administrerende direktør, John Ray III, har begynt prosessen med å begjære konkurs. Personen som til syvende og sist var ansvarlig for å forhindre den utbredte panikken som førte til Enrons fall på begynnelsen av 2000-tallet, uttalte at FTX-fiaskoen var den verste han noen gang hadde sett i karrieren.

FTX gjennomfører nå en strategisk undersøkelse av sine eiendeler over hele verden som en del av konkursbehandlingen. Målet med denne evalueringen er å bestemme hvordan man best kan maksimere gjenvinnbar verdi for de ulike interessentene.

banner
crypto & nft lover

Johnathan DoeCoin

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar.

Follow Me

Top Selling Multipurpose WP Theme

Newsletter

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

banner

Leave a Comment