banner

Lovgivere i Russland jobber for tiden med å skrive ny terminologi for å etablere et enkelt marked for handel med digitale valutaer. Det ser ut til at Russlands sentralbank og finansdepartementet, to offentlige etater i Russland som har vært i konflikt med hverandre i lang tid angående kryptolovgivning, begge støtter dette forsøket.

Hvordan nyheten ble spredt

23. november rapporterte lokale medier i Russland at medlemmer av Dumaen, som er landets underhus i parlamentet, hadde vært i diskusjoner med markedsdeltakere om å endre landets nåværende lov om kryptovaluta, som har tittelen «Om digitale finansielle eiendeler».

De foreslåtte endringene, som vil legge det juridiske grunnlaget for en swap i nasjonal målestokk, vil i første omgang bli presentert for sentralbanken som første punkt på dagsorden.

Den økonomiske begrunnelsen bak slike handlinger ble understreket av Sergey Altuhov, medlem av Dumakomiteen for økonomisk politikk “Problemet med kryptovalutaer er ikke at de eksisterer; problemet er at de sirkulerer i en enorm strøm utenfor offisielt tilsyn. For å benekte Eksistensen av kryptovalutaer ville være absurd. Skaden på den føderale regjeringens finanser anslås å være i milliarder av rubler.

Anatoly Aksakovs rolle

Anatoly Aksakov, lederen av Dumaens komité for finansmarked, foreslo etablering av en nasjonal kryptovalutabørs i Russland i juni måned. Han omtalte Moskva-børsen som «en troverdig institusjon med historisk fortid». I september ble lovgivning for å legitimere handel med digitale finansielle eiendeler sendt inn av Moskva-børsen på vegne av den russiske sentralbanken.

Denne måneden ble det presentert et lovforslag for Dumaen som ville gjøre det lovlig å utvinne kryptovalutaer og selge kryptovalutaene som ble utvunnet. Lovforslaget vil også gjøre det lovlig å kjøpe og selge kryptovalutaer. Som en konsekvens av vedtakelsen av denne lovgivningen vil Russland ha sin helt egen kryptovalutabørs; Imidlertid vil innenlandske gruvearbeidere fortsatt kunne bruke sentraler som er lokalisert i andre land.

Det andre scenariet vil kreve rapportering til det russiske skattebyrået, men transaksjoner vil ikke være underlagt reguleringer og restriksjoner knyttet til den russiske valutaen.

banner
crypto & nft lover

Johnathan DoeCoin

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar.

Follow Me

Top Selling Multipurpose WP Theme

Newsletter

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

banner

Leave a Comment