banner

Binances administrerende direktør, Changpeng “CZ” Zhao, har uttalt at han ikke tror at CBDC utgjør en trussel for verken selskapet som helhet eller industrien som helhet.

Binances administrerende direktør Changpeng “CZ” Zhao uttalte, under en konferanse som fant sted for ikke så lenge siden, at CBDC-er ikke utgjør en trussel mot Binance eller kryptovalutasektoren som helhet.

Under en diskusjon som fant sted 2. november 2018, på Web Summit i Lisboa, fremhevet CZ CBDCs og relevansen av deres rolle i bitcoin-markedet.

På spørsmål om CBDC-er, kom administrerende direktør i Binance med kommentaren: “Jeg tror veldig på at jo mer vi har, jo bedre,” med henvisning til det økende antallet av dem.

Som rapportert av Reuters, var han enig i at det ville være gunstig for regjeringer å ta i bruk blokkjedeteknologi, men han uttalte også at blokkjedeteknologi ikke er det samme som kryptovalutaer, som han beskrev som å ha en “deflasjonær” effekt.

Tonen som CZ har tatt i sine siste uttalelser om CBDC ser ut til å ha blitt noe mer moderat.

I året før ga han en advarsel om at de aldri vil bli så frigjort som Bitcoin eller Ethereum. For å omskrive det han bemerket den gangen, “flertallet av digitale valutaer utstedt av sentralbanker vil sannsynligvis ha en betydelig mengde kontroll knyttet til dem.”

Det pågår en kamp over hele verden mellom sentralbankene om å utvikle, teste og til slutt ansette CBDC-er, og noen analytikere har pekt Kina som frontløper i denne konkurransen.

På den annen side er det fortsatt utbredt bekymring for at sentraliserte banker vil ha uovertruffen kontroll over hvem som kan bruke og bruke programmerbar digital valuta.

I forrige måned omtalte en politisk kommentator ved navn Peter Imanuelsen den økte kontrollen som regjeringer ville ha over pengene til sine borgere som «global kommunisme».

Han foreslo et scenario der en CBDC som var knyttet til digitale IDer kunne brukes til å undertrykke politiske meningsmotstandere og forby kjøp som var miljømessig fordelaktige.

Tyrkia forventes å være en av nasjonene som vil etablere en CBDC som vil være knyttet til digital ID i år 2023.

I følge nylige rapporter er det for tiden 15 land som driver CBDC-forskning og utvikling, inkludert Kina, Kasakhstan, Thailand, Saudi-Arabia, Sverige, Sør-Afrika og Russland.

Nigeria, Jamaica, Bahamas og totalt åtte andre karibiske land er inkludert på listen over de som har implementert en CBDC.

USA henger etter andre nasjoner fordi det fortsatt er i debattfasen, og amerikanerne har motstridende følelser om muligheten for å bruke en digital valuta. Dette fører til at USA faller bak andre land.

Tilbake i oktober nevnte Det internasjonale pengefondet (IMF) programmerbarheten til CBDC som en mulig faktor som kan drive «finansiell inkludering». På den annen side er det noen som tror at det motsatte faktisk kan være tilfelle.

banner
crypto & nft lover

Johnathan DoeCoin

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar.

Follow Me

Top Selling Multipurpose WP Theme

Newsletter

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

banner

Leave a Comment