banner

Ifølge nylige funn kan kryptomarkedet forbli i sin nåværende tilstand til slutten av 2023 på grunn av innvirkningen som FTX-krisen har hatt på investorenes tillit og likviditeten i markedet.

I følge en forskningsartikkel publisert av Coinbase som evaluerer konsekvensene i kryptovalutaøkosystemet som følge av implosjonen av verdens tredje største kryptovalutabørs, FTX, har det blitt skapt et likviditetsproblem som kan føre til en forlenget kryptovinter. Dette funnet ble gjort i sammenheng med å evaluere kjølvannet av FTX-kollapsen.

Etter at FTX ble begjært konkurs den 11. november, oppdaget mange institusjonelle investorer at deres beholdninger på plattformen var utilgjengelige. Nedgangen til FTX har også drevet bort store kjøpere og investorer fra kryptovalutamarkedet. For eksempel, ifølge Coinbase, har andelen stabile mynter i omløp nylig steget til 18 prosent, noe som tyder på at likviditetsproblemet kan fortsette til slutten av året.

Prosentandelen av den totale verdien av alle kryptovalutaer som holdes av stablecoins er det som menes med begrepet “stablecoin-dominans.” Økningen i popularitet til stablecoins som er knyttet til amerikanske dollar kan være en indikasjon på at investorer laster av sine beholdninger av spekulative digitale eiendeler.

Til tross for at sannsynligheten for en kryptosmitte har blitt mindre sannsynlig som følge av at børsen begjæres konkurs, spådde analysen at kryptovalutamarkedet vil oppleve «andreordens konsekvenser» fra motparter som kan ha håndtert eller lånt ut penger til enten FTX eller Alameda. Dette var tilfellet selv om sannsynligheten for en kryptosmitte har blitt mindre sannsynlig. For å parafrasere en del av rapporten:

Traders tillit til den digitale aktivaklassen har fått et betydelig slag som følge av de uheldige hendelsene som har dreid seg om FTX. Fordi det vil ta litt tid å finne en løsning på dette problemet, regner vi med at kryptovinteren vil fortsette gjennom minst slutten av 2023.

Selv mens tradisjonelle finansmarkeder har hatt betydelige gevinster i kjølvannet av lavere enn forventet forbrukerinflasjonstall, har FTX-katastrofen endelig kommet for å ramme kryptovalutamarkedet med full kraft. Mange har antatt at kryptovalutamarkedet kunne hatt en lignende oppgang hvis det ikke hadde vært for den pågående ustabiliteten som stort sett ble produsert av aktørene i markedet selv.

banner
crypto & nft lover

Johnathan DoeCoin

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar.

Follow Me

Top Selling Multipurpose WP Theme

Newsletter

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

banner

Leave a Comment