banner

Den kommende store oppgraderingen for Ethereum kommer til å bli kalt “Shanghai”, og den vil gi mange interessante nye funksjoner. To av disse nye funksjonene kommer til å være muligheten til å trekke ut “innsatt” Ether (sETH), og lavere gasskostnader. Shandongs testnettverk har blitt brakt online. Implementeringer er umiddelbart tilgjengelige for utviklere å begynne å jobbe med. Denne prosessen forventes å pågå til tidligst september 2023.

Ethereum-nettverkets konsensusalgoritme gikk over til proof-of-stake (PoS) i september, da hovednettet og Beacon-kjedene ble kombinert; dette er den første store oppgraderingen som har skjedd siden den gang.

Ethereum Virtual Machine (EVM), den underliggende teknologien som muliggjør de smarte kontraktene på nettverket, vil gjennomgå en stor metamorfose når neste oppgradering slippes. Dette er en ekstra bonus for brukere. På grunn av det faktum at det vil hjelpe validatorer i kjeden ved å løsne kode fra data, er EVM-objektformat (EIP-3540) en av oppgraderingene som er mest i vente av samfunnet.

I følge Galen Moore, innholdsleder hos Axelar, som snakket, er “EIP-3540, etter min mening, det mest avgjørende tillegget som tilbys for Shanghai.” Dette er et skritt i riktig retning mot å gjøre Ethereum-økosystemet fullt ut interoperabelt.

For øyeblikket tar prosessen med å validere kode på Ethereum for lag-2-nettverk ganske mye tid. Separasjonen av kode og data som leveres av EIP-3540 resulterer i økt produktivitet. Dette er fantastiske nyheter for det voksende fellesskapet av Polygon Supernets, som er desentraliserte applikasjonskjeder basert på Polygon Edge.

I tillegg er EIP-4895 på vei, som vil gjøre det mulig for brukere av Beacon Chain å trekke tilbake sin sETH og eventuelle priser de har tjent. For å opprettholde påliteligheten til nettverket tillater ikke gjeldende policy at validatorer direkte trekker ut betalinger ved å bruke deres sETH-saldo. Denne begrensningen er på plass av sikkerhetsmessige årsaker.

Som en del av oppgraderingen vil nye lag-2-protokoller bli utviklet, med mål om å redusere gassprisene ved å standardisere blokkstørrelser og maksimere samtaledataeffektivitet. Disse målene vil bli oppnådd gjennom implementeringen av de nye protokollene.

Moore la til at “når spesialiserte kjeder kan bygge på toppen av et lag-2 som Polygon og senke kostnadene ved å koble til basiskjeden Ethereum, reduserer det gasskostnadene for brukere overalt i økosystemet – ved å gjøre det mer økonomisk å ekspandere horisontalt på en måte som fordeler etterspørselen.” Polygon er en lag-2-protokoll som lar spesialiserte kjeder bygge på toppen av den.

Det første trinnet i den fem-trinns prosessen, kjent som sammenslåingen, har blitt dissekert i dybden av en rekke Ethereum-utviklere, økosystemdeltakere og kommentatorer. Det viktigste fremskrittet som er gjort av The Merge er en reduksjon av Ethereums energiforbruk med 99%, som er en forbedring som er avgjørende for den fortsatte utviklingen av plattformen.

Den neste fasen kalles The Surge, og den vil dramatisk forbedre skalerbarheten til datalagrings- og gjenfinningsmulighetene til blokkjeden. The Verge, the Purge og the Splurge vil komme etter den i sine respektive ordrer. Det er tre ekstra stadier i utviklingen av Ethereum, som alle forventes å finne sted i løpet av de påfølgende årene.

banner
crypto & nft lover

Johnathan DoeCoin

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar.

Follow Me

Top Selling Multipurpose WP Theme

Newsletter

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

banner

Leave a Comment