banner

Den nå nedlagte kryptovalutabørsen kjent som FTX har annonsert at den vil “fortsette normale” kontantbetalinger, lønn og fordeler til de gjenværende ansatte over hele verden.

Hva insolvenseksperten sa

Som forberedelse til sin rolle som insolvensekspert som bistår FTX og dets anslåtte 101 relaterte firmaer (FTX Debtors) i deres saksbehandlinger for den amerikanske konkursdomstolen i District of Delaware, ga den nye FTX-sjefen John Ray III følgende uttalelse 28. november: ” Jeg er glad for at FTX-gruppen begynner med ordinære kontantutbetalinger av lønn og fordeler til våre gjenlevende arbeidere over hele verden.»

I tillegg uttalte han at “FTX foretar kontantbetalinger til utvalgte ikke-amerikanske leverandører og tjenesteleverandører som kreves for å støtte selskapets drift,” i samsvar med begrensningene som har blitt tillatt av konkursretten.

Den 19. november leverte skyldnerene til FTX en bønn til konkursdomstolen i Delaware om å betale forhåndslønn og fordeler til arbeidere og entreprenører, med ekskludering av tidligere administrerende direktør og grunnlegger Sam Bankman-Fried, Gary Wang, Nishad Singh og Caroline Ellison .

For til denne siste hendelsen vil de overlevende medlemmene av FTX-ansatte så vel som de uavhengige kontraktørene få omtrent tilsvarende tre ukers lønn som angivelig ble holdt tilbake da selskapet begjærte seg konkurs 11. november.

Ray delte tankene sine ved å si: “Vi beklager lidelsen som har blitt forårsaket av den midlertidige stansen i disse betalingene, og vi takker alle våre viktige personell og partnere for deres hjelp.”

Hvordan de ansatte kan dra nytte av det

Som en del av lettelsen vil kontantrefusjoner bli gitt til ansatte i FTX Trading og 101 tilknyttede firmaer, samt de mange leverandørene og tjenesteleverandørene som ikke har blitt betalt av FTX siden selskapet begjærte seg konkurs 11. november. , vil ansatte i FTX Trading og 101 tilknyttede firmaer motta kontant refusjon.

Gjenopptagelsen av betalinger vil ikke bli utvidet til hvert enkelt tilknyttet selskap og datterselskap av FTX.

Lettelse vil bli gitt til ansatte og kontraktører av FTX Debtors på Bahamas, som er stedet for kryptovalutabørsen; Det vil imidlertid ikke gis lettelser til ansatte og underleverandører av FTX Digital Markets på Bahamas, ettersom FTX Digital Markets er gjenstand for en separat likvidasjonssak på Bahamas.

Arbeidere og entreprenører lokalisert i Australia som er ansatt av FTX Australia og FTX Express er heller ikke inkludert fordi de er i fokus for separate rettssaker i den nasjonen.

Nedgangens historie

FTX Trading erklærte 22. november at alle «First Day»-begjæringer knyttet til konkurssaken den 11. var tillatt, både midlertidig og permanent. FTX Trading begjærte seg konkurs 11.

Ifølge Ray, den nye administrerende direktøren, kan en overtakelse av FTXs eiendeler komme interessentene til gode før heller enn senere, og han forutså forslagene om å fremskynde FTX Debtors forsøk på å betale andre interessenter skadet av handelsplattformens svikt, som FTX-brukere og kreditorer. Med andre ord, en overtakelse av FTXs eiendeler kan være til fordel for interessenter før heller enn senere.

Men på grunn av kompleksiteten og omfanget av FTXs kollaps, har noen fagfolk innen insolvens advart om at prosessen kan ta år, eller kanskje tiår, å fullføre.

Ifølge den australske insolvensadvokaten og partneren ved Co Cordis Stephen Earel, vil det ta domstolene år, om ikke tiår, å avgjøre hvem som eier hvilke kryptoaktiva før de kommer opp med en strategi for å allokere disse rikdommene. Denne spådommen ble gjort av Mr. Earel.

FTX Trading har avslørt i et dokument at de skylder totalt 3,1 milliarder dollar til sine topp 50 kreditorer. Denne informasjonen ble frigitt som en del av selskapets kapittel 11-konkursbehandling.

banner
crypto & nft lover

Johnathan DoeCoin

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar.

Follow Me

Top Selling Multipurpose WP Theme

Newsletter

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

banner

Leave a Comment