banner

I følge budsjettdokumentene som ble offentliggjort 1. desember, har Italia til hensikt å øke reguleringen av digitale valutaer i 2023 ved å utvide skatteforskriftene til å omfatte handel med kryptovalutaer. Dette vil skje ved å utvide omfanget av hva som anses som skattepliktig inntekt.

Når endringen skal implementeres

Bloomberg rapporterer at i 2023 planlegger regjeringen å ta 26% av handelsinntektene som er større enn €2000 ($2062) totalt. Historisk sett har digitale valutaer vært underlagt lavere skattesatser på grunn av at de anses å være «utenlandske penger».

Skulle forslaget som foreslås bli lov, vil skattebetalere være pålagt å begynne å rapportere verdien av sine digitale eiendeler fra og med 1. januar og betale en skatt på 14 % på denne verdien. Denne tilnærmingen har blitt satt på plass i Italia i håp om å overtale enkeltpersoner til å registrere sine digitale eiendeler når de sender inn selvangivelsen.

I følge tallene fra Tripe A har rundt 1,3 millioner mennesker, som tilsvarer 2,3 % av Italias totale befolkning, en form for kryptoaktiva. Det ble forventet at 57 % av kryptovalutabrukerne ville være menn og 43 % ville være kvinner i juli 2022, med den største demografien mellom 28 og 38 år.

Kryptoskatt i Portugal

Det ser ut til at Italia beveger seg i retning av å vedta en politikk som er analog med Portugals. I oktober la Portugal, som lenge var tenkt på som et skatteparadis for kryptovalutaer, et forslag om å innføre en skatt på 28 % på kapitalgevinster fra kryptovalutaer holdt i mindre enn ett år.

Den portugisiske regjeringen tok endelig opp spørsmålet om beskatning av kryptovalutaer i statsbudsjettet for 2023. Dette problemet hadde blitt ignorert av skattemyndigheter frem til dette tidspunktet på grunn av det faktum at digitale eiendeler ikke er anerkjent som legitime kontanter.

For å håndtere spørsmålet om beskatning og klassifisering av kryptovalutaer, har Portugal til hensikt å bygge et skatterammeverk som er både «bredt og tilstrekkelig». Den nye skatteloven vil gjelde for gruvedrift og handel i tillegg til inntjening på kapitalinvesteringer.

banner
crypto & nft lover

Johnathan DoeCoin

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar.

Follow Me

Top Selling Multipurpose WP Theme

Newsletter

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

banner

Leave a Comment