banner

Ifølge Anatoly Yakovenko, en av medgründerne av Solana, har blokkjeden vært plaget av nettverksbrudd og upålitelighet det siste året; Nye forbedringer bør imidlertid øke stabiliteten.

På den årlige Breakpoint 2022-konferansen, som fant sted 5. november i Lisboa, Portugal, holdt Yakovenko en tale der han diskuterte nåtiden og fremtiden til blokkjeden:

Vi har hatt mange problemer å håndtere i løpet av det siste året; faktisk vil jeg si at pålitelighet har vært vår største bekymring i løpet av det siste året.

I følge statusrapporteringen fra selskapet selv, har Solana opplevd ti separate strømbrudd. Den mest betydningsfulle av disse hendelsene fant sted mellom 6. og 12. januar 2022, da nettverket ble plaget av problemer som forårsaket delvise strømbrudd og dårlig ytelse i totalt atten timer.

1. oktober var det noe som ble beskrevet som et «stort driftsstans» som forstyrret tjenesten i nærmere seks og en halv time.

Tiden på blokkjeden ble avbrutt med flere timer mellom slutten av mai og begynnelsen av juni på grunn av lengre tid enn vanlig spor, som også kalles blokkeringstider. Sportider refererer til tidsperioden som en validator kan sende en blokk til Solana og blir noen ganger referert til som blokkeringstider.

I følge Yakovenko, “var det virkelig ekstremt forferdelig i juni, blokkeringstidene gikk opp til over et sekund, noe som er usedvanlig tregt for Solana,” og han fortsatte med å utvide med å si, “bekreftelsestider så vi tar 15 til 20 sekunder:” Den ideelle tiden for Solanas spilleautomat er 400 millisekunder.

Vi ønsker ikke å levere den typen opplevelse, og det er ikke en god Web2-praksis når du konkurrerer med Google og Facebook og alle andre.

Yakovenko sa: “Jeg synes vi har gjort en fantastisk jobb med å løse en haug av disse” etter en nylig oppdatering og doblingen av validatorantallet det siste året satte Solana på veien til å løse problemer med nettverksytelse.

Han la til at “[vi er] i en konstant kamp mellom ytelse, sikkerhet, gjennomstrømning og desentralisering, alle disse problemene.”

Ifølge ham, “selvsagt har vi fortsatt problemer med strømbrudd og feil,” men selskapets samarbeid med Web3-utviklingsfirmaet Jump Crypto i august for å lage Solanas skaleringsløsning kalt Firedancer (merket som langsiktig kur mot problemet med nettverksavbrudd) kan være nøkkelen til å løse problemet.

“Sannsynligheten for at samme type problem oppstår i begge er i hovedsak null,” som et resultat av “en andre implementering og en andre klient skrevet av et annet team med en helt uavhengig kodebase. Sannsynligheten for at samme type problemer oppstår i begge er i hovedsak null.”

banner
crypto & nft lover

Johnathan DoeCoin

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar.

Follow Me

Top Selling Multipurpose WP Theme

Newsletter

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

banner

Leave a Comment