banner

Etter fiaskoen som skjedde med FTX, begynte det å sirkulere rykter om at føderale myndigheter i USA så på FTX.US, sammen med Coinbase og Binance.US. Coinbases administrerende direktør, Brian Armstrong, tok ikke vennlig mot denne utviklingen.

Ifølge Armstrong er det urimelig for amerikanske tjenestemenn å iverksette tiltak mot amerikanske selskaper for forseelser fra en offshore bitcoin-børs som er utenfor USAs jurisdiksjon.

Armstrongs synspunkter var et svar på senator Elizabeth Warrens oppfordring om “streng håndhevelse” i kjølvannet av FTX-ulykken. Warrens kommentarer fikk Armstrong til å dele tankene sine. I følge administrerende direktør i Coinbase var mangelen på regulatorisk klarhet utvist av Securities and Exchange Commission (SEC) den primære faktoren til at 95 % av all handelsaktivitet forlot USA for børser utenfor landet.

Administrerende direktør i Ripple, Brad Garlinghouse, som nå er engasjert i en juridisk tvist med Securities and Exchange Commission (SEC), brukte Singapore som et eksempel på hvor vellykket regulering kan være. Han fortsatte med å si at bedrifter i USA ikke har noen formening om hvordan de skal overholde, mens i Singapore, hvor det er et gjennomsiktig lisensieringssystem og skatteøkonomi, er overholdelse mye enklere.

Etter feilen til den tredje største kryptovalutabørsen, begynte USAs regjering å ta hensyn til bitcoin-virksomheten. Det ser ut til at Justisdepartementet og Securities and Exchange Commission undersøker børsens virksomhet i USA.

I følge funnene fra undersøkelsen kan enkelte av kryptolåneproduktene som tilbys av FTX kvalifisere som verdipapirer. I tillegg ser myndighetene på forbindelsene mellom selskapet og dets morselskap, som ligger på Bahamas.

FTX-plattformen var en nøkkel for handel med kryptovalutaer og henvendte seg til millioner av kunder over hele verden. Børsen har samlet inn milliarder av dollar frem til januar 2022 takket være de mange finansieringsrundene den har mottatt. Under den mest alvorlige fasen av kryptopandemien, som skjedde i andre kvartal, så FTX ut til å være upåvirket av den og hjalp til og med noen utlånsinstitusjoner.

Det ser ut til at Binance-transaksjonen ikke varte i mer enn to dager etter at den først ble rapportert, noe som er en svært skuffende utvikling. Det er ytterligere anklager om at brukerkontanter ble mishandlet, og FTX-tokenet ble angivelig brukt som sikkerhet i noen transaksjoner.

Det har gått rykter om at SBF sendte en forespørsel til investorer om et nødlån på 8 milliarder dollar på grunn av alvorlighetsgraden av den nåværende likviditetsposisjonen.

banner
crypto & nft lover

Johnathan DoeCoin

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar.

Follow Me

Top Selling Multipurpose WP Theme

Newsletter

Subscribe my Newsletter for new blog posts, tips & new photos. Let's stay updated!

banner

Leave a Comment